0731156333
ferestre lemn stratificat
  • asns

Ferestre termopan lemn

 

Ferestrele termopan din lemn au multe calitati pozitive. Sunt produse pe echipamente de inalta tehnologie si sunt folosite materiale de cea mai inalta clasa. Aceste ferestre moderne au un  design frumos, sunt utilizate cu comoditate si pot fi gasite  in aproape orice culoare. Principalul avantaj al ferestrelor termopan din lemn este durabilitatea, fiabilitatea, izolarea fonica ridicata. De asemenea, astfel de ferestre, difera in modul de deschidere si constructia lor. Ferestrele termopan sunt fabricate predominant din lemn de pin, zada, stejar, meranti.

Ferestre termopan lemn combinate

 

In plus fata de lemn, structura poate fi suplimentata cu elemente de protectie armate din alte materiale. Acest lucru permite ca fereastra termopan sa fie mai durabila si sa isi imbunatateasca performantele. Ferestrele termopan combinate sunt fabricate din lemn si aluminiu. Aceasta combinatie este cea mai comuna. Partea exterioara a profilului din lemn este protejata de un cadru metalic. Datorita utilizarii aluminiului, o fereastra din lemn este mai putin expusa efectelor negative cum ar fi ploaia, lumina soarelui si insectele. Prin metoda de finisare, gama de ferestre termopan lemn, pot fi cu acoperire de furnir, vopsite cu finisaj translucid sau cu finisaj transparent.

Deschidere ferestre termopan lemn

 

Conform metodei de deschidere a canatului unei ferestre termopan din lemn, acestea pot fi: surd glisante (mecanisme de alunecare-glisare sau inclinare-glisare), cu sistem de inclinare si rotire cu mecanism de inclinare.

Tipuri de ferestre termopan lemn

 

Ferestre frantuzesti. Ferestrele termopan din lemn frantuzesti au un design panoramic cu combinatia functiilor de usa si fereastra. In camera in care sunt instalate ferestre frantuzesti, este asigurata iluminarea maxima si vederea panoramica. Mecanismul de deschidere al unor astfel de structuri poate fi oscilatie sau alunecare. Pentru fabricarea ferestrelor  termopan din lemn se foloseste cherestea lipita, care asigura rezistenta structurii.

 

Ferestre englezesti. Caracteristica principala a acestor ferestre termopan lemn, este absenta balamalelor in proiectare. Ele sunt deschise prin ridicarea cercevelei si fixarea acesteia in partea superioara a cadrului. De regula, cadrul acestor ferestre este ingust, impartit in numeroase patrate. Special la aceste ferestre termopan lemn englezesti, este  oportunitatea de a economisi spatiul, deoarece acestea se deschid in sus.

Ferestre Scandinave (Suedia, Norvegia). Materialul pentru producerea unor astfel de ferestre termopan din lemn, este lemnul masiv, cel mai adesea zada, pinul nordic si alte conifere. Grosimea casetei este impresionanta, de 98 mm conform standardelor. Montarea ferestrei se face pe garnitura din cauciuc, iar  fixarea geamului pe cadru se face cu ajutorul suruburilor si balamalelor. Fereastra termopan lemn scandinava prezinta un sistem de avertizare pentru condens. Este o sita moleculara speciala care absoarbe excesul de umiditate si protejeaza cadrul de deformare.

 

Ferestre Germania. Caracteristica distinctiva a ferestrelor termopan lemn de calitate germana, este lipsa orificiilor si instalarea sticlei. Fereastra termopan din lemn germana este alcatuita din obloane care, datorita flanselor de inclinare, se pot deschide in doua planuri, deschidere normala si inclinata pentru ventilatie. Materialul utilizat pentru producerea acestor ferestre termopan este lemnul lipit in trei sau patru straturi.

 

Ferestre FinlandaFerestrele termopan din lemn finlandeze sunt mult mai calde, dar designul lor nu prevede utilizarea unui mecanism de inclinare si rotire. Materialul pentru acest model este predominant lemnul masiv, in unele cazuri lemn in doua straturi. Pentru ventilatie se utilizeaza traversa sau aerisirea, iar deschiderea se realizeaza in acelasi plan.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe
Weekly newsletter

Weekly newsletter