0731156333

Reconditionare tamplarie lemn

 

Restaurarea profesionala a vechii tamplarii reprezinta un  set de masuri  pentru restaurarea completa a ferestrelor, usilor si ramelor din lemn, pentru a preveni distrugerile ulterioare si pentru a atinge durata  maxima  de viata a acestora. Ca urmare a restauratii profesionale, vei avea o tamplarie noua, care va dura zeci de ani. Reconditionarea tamplariei din lemn este posibila atat pentru ferestrele noi cu geam termopan, cat si pentru ferestrele vechi din lemn cu geam dublu. Ferestrele din lemn sunt usor de curatat, de actualizat  si de  intretinut, lemnul natural respira, iar aerul devine mai curat in incapere.  Tamplaria din lemn are un aspect original si este placuta la atingere. Daca nu intentionezi sa schimbi ferestrele si usile din apartament, atunci singura cale de iesire este aceea de reconditionare a  tamplariei  din lemn cu ajutorul  profesionistilor  cu experienta, care vor face lucrarea rapid si eficient.

De ce trebuie sa reconditionezi tamplaria din lemn

Ai nevoie de reconditionarea tamplariei din lemn daca aceasta  duce
lipsa izolatiei fonice, prezinta  defectiuni hardware si daca aspectul este inestetic. Reconditionarea tamplariei din lemn este relevanta in casele si apartamentele din cladirile vechi. Structurile de sticla cu material lemnos raman totusi de actualitate. Acest lucru se explica prin faptul ca lemnul este un material de constructie ecologic, care contribuie la crearea unui microclimat sanatos in interiorul locuintei. Cu toate acestea, ferestrele si usile in case si apartamente vechi, sufera o influenta puternica a conditiilor meteorologice externe. Durata lunga de utilizare poate fi marcata de aparitia deformarii lemnului, aparitia fisurilor si a formelor fungice.

Reconditionare tamplarie lemn – Avantaje

In ciuda numeroaselor optiuni pentru acoperirea ferestrelor din metal si plastic, in majoritatea cazurilor, preferinta este data structurilor din lemn. Avantajele lor sunt proprietatile de izolare superioare, posibilitatea schimbarii decorului exterior, imbunatatirea aspectului casei sau apartamentului la exterior, mentinerea climatului interior,  asigurarea  izolatiei fonice de inalta calitate. Motivele principale pentru reconditionarea tamplariei din lemn sunt etanseitatea scazuta, structura lemnului deteriorata. Reconditionarea tamplariei din lemn se face in functie de defectiunile semnificative. Dupa examinarea tuturor defectiunilor, proprietarul casei ar trebui sa procedeze la alegerea instrumentelor si a materialelor necesare pentru restaurarea ferestrelor, usilor si cadrelor din lemn.

Reconditionare tamplarie lemn – O noua imagine

Tamplaria din lemn restaurata va avea propria ei imagine unica si va da casei un nou stil si confort. Ferestrele si usile din lemn au multe avantaje fata de omologii din plastic. Lemnul este ecologic, respira mai bine si daca rama are o culoare naturala, arata mai mult texturat. Minusurile neconditionate ale tamplariei din lemn sunt necesitatea de a actualiza vopseaua sau impregnarea, craparea lemnului, umflarea lemnului pe vreme umeda, care impiedica inchiderea stransa a ferestrelor, uscarea lemnului pe vreme fierbinte si uscata si multe altele.

Reconditionare tamplarie lemn – Vopsire si lacuire

Reconditionarea tamplariei din lemn necesita abilitati in vopsire si tencuire. Inainte de a incepe, este necesar sa determini gradul de distrugere, pentru a intelege ce anume va fi necesar de restaurant.  Poti ajunge la concluzia ca este nevoie doar de o revopsire sau lacuire,  sau de o restaurare completa a lemnului. In cazul in care vopsirea este indispensabila, sunt necesare anumite materiale pentru lucrarile de restaurare si anume, solutie pentru a indeparta acoperirea veche, ulei de seminte de in sau grund special pentru lemn, chit pentru lemn, smirghel grosier si fin, de diferite marimi, perii, role pentru cadre, un agent de etansare alb si clar, vopsea sau lac, banda de mascare etc.

Subscribe
Weekly newsletter

Weekly newsletter